Čišćenje i održavanje

Ovdje ćete pronaći sve informacije o čišćenju i održavanju vaših novih R-tek podnih obloga. U slučaju da imate dodatnih pitanja, uvijek nas možete kontaktirati putem online obrasca ili porukom na info@puzzlefloor.hr.

Sigurnost na prvome mjestu

Kao odgovoran poslodavac morate se pobrinuti za sigurnost i dobro osjećanje zaposlenika. Prljavi unutarnji i vanjski podovi mogu uzrokovati teške nesreće. Općenito gledano, ručno brisanje i čišćenje industrijskih podova nije dovoljno za očuvanje prihvatljivog standarda čistoće i sigurnosti za vaše zaposlenike i klijente. Skliske i prljave površine mogu uzrokovati spoticanje, poskliznuća i padove čije posljedice mogu biti teške tjelesne ozljede ili nesposobnost za rad. U najgorem slučaju mogu štetiti vašem osobnom i poslovnom ugledu te dovesti do vrlo skupih sudskih sporova.

 

Prvi dojam se pamti

Čistoća podova vaših unutarnjih i vanjskih poslovnih površina često je jedna od prvih stvari koje postojeći i potencijalni novi klijenti primijete kad posjete vaše prostore. Klijenti koji vide brižljivost i pozornost koju posvećujete podovima svojih poslovnih površina to, naravno, povezuju s brižljivošću i pozornošću koje posvećujete poslu koji za njih obavljate. Isto tako, prljavi, opasni i neuredni podovi šalju suprotnu poruku te odvraćaju klijente.

Životni vijek podova

Zamjena vaših industrijskih podova vrlo je skup zahvat koji može uzrokovati veće smetnje u produktivnosti. Katkad se zbog prekomjernog zaprljanja podovi mogu oštetiti i postati opasni, a tad vam ne preostaje ništa drugo nego da ih zamijenite. No redovitim specijaliziranim industrijskim čišćenjem možete znatno produljiti životni vijek podnih obloga Ecotile, a istodobno se pobrinuti za sigurnost svojih zaposlenika i klijenata. Ujedno time odgađate i smetnje i troškove koji nastaju pri zamjeni industrijskih podova.

 

Kako možete zaštititi svoje podove od oštećenja i prljavštine

Čišćenjem podova općenito se produljuje njihov životni vijek i poboljšava izgled te povećava sigurnost svih osoba koje upotrebljavaju podove. Dodatna je mjera za zaštitu podova uporaba zaštitnih podloga ispod namještaja za zaštitu od ogrebotina i drugih oštećenja te postavljanje nosivih kotačića na teže predmete kako na podovima ne bi nastale udubine. Preporučujemo i tepihe na ulazima, podne obloge visokih performansi WaterHog, koje mogu zadržati do 85 posto vode iz guma viličara, a usto hvataju nečistoće i prljavštinu kako se ne bi vukle po podovima.

puzzle talne obloge

U slučaju razlijevanja morate što prije obrisati svu razlivenu tekućinu kako pod ne bi postao sklizak i kako ne bi nastale mrlje. Pri svakodnevnom čišćenju podova preporučuje se pridržavanje naših preporuka za uporabu sredstava za čišćenje, koje možete pronaći u prilogu ovom članku. Ti su proizvodi proizvedeni posebno za održavanje i čišćenje industrijskih podnih obloga Ecotile.

Postoje i stvari čije izbjegavanje može pridonijeti čišćenju i održavanju podova te spriječiti nastanak dugoročne štete. Tako, primjerice, izbjegavajte dodir podova s proizvodima na bazi silikona jer od njih podovi mogu postati vrlo skliski. To uključuje i proizvode kao što su sredstva za čišćenje stakla i namještaja. Osim toga, neodobrena sredstva za čišćenje industrijskih površina mogu sadržavati štetne tvari koje mogu utjecati na izgled i svojstva vaših podova.

Vrućina može znatno oštetiti podne obloge

Najbolje se je izbjegavati dodir podova s vrućim predmetima kao što su žeravica ili iskre pri varenju. Treba napomenuti da je jedna od najvećih prednosti sustava podnih ploča za međusobno spajanje to što se oštećene ili obojene ploče mogu zamijeniti u roku od nekoliko minuta. Izbjegavajte povlačenje namještaja i uređaja po podovima i podignite ih ručno ili s pomoću viličara ako je to moguće. Ako upotrebljavate tepihe, najbolje je izbjegavati predmete s gumenom podlogom ili namještaj s gumenim nožicama jer je poznato da guma katkad uzrokuje obojenje podova.

Naš preporučeni plan čišćenja

Za optimalno čišćenje i održavanje industrijskih podova preporučuje se uvesti plan redovitog čišćenja uporabom naših preporučenih sredstava za čišćenje – proizvodi i oprema za čišćenje/poliranje podova.

Za svakodnevno čišćenje podova izrazito je pogodno višenamjensko sredstvo za čišćenje Dr. Schutz jer odbija prljavštinu, djeluje protuklizno i antistatički.

Za intenzivnije čišćenje industrijskih podova dizajnirano je sredstvo za intenzivno čišćenje podova Dr. Schutz, koje s podova čisti i uklanja svu prljavštinu, smeće, masti ili sredstva za brtvljenje, pritom ne oštećujući podove. Sredstvo uklanja ostatke ljepila, prljavštinu od građevinskih radova ili ostatke proizvoda za njegu.

Za dugoročnu zaštitu podova preporučujemo njihovo poliranje. Više informacija o sredstvima za poliranje i završnu obradu možete pronaći u nastavku.

Svi ti proizvodi uključeni su u komplet za njegu podnih obloga Ecotile, koji obuhvaća i Padmaster, jastučić za čišćenje visokih performansi i jastučić za namještaj za profesionalno nanošenje tih proizvoda. Obratite nam se još danas ako želite naručiti komplet za njegu podnih obloga R-Tile.

Uporaba Kärcherova stroja za poliranje i sušenje – strojevi za čišćenje industrijskih podnih površina

Za profesionalne rezultate kojima ćete dobiti maksimum od svojih podnih obloga Ecotile, preporučujemo uporabu Kärcherova stroja za poliranje i sušenje.

čiščenje in vzdrževanje puzzle talnih oblog

Kärcher proizvodi različite izdržljive strojeve za čišćenje industrijskih podnih površina koji su pogodni za sve veličine podnih površina. Kärcherov stroj za poliranje i sušenje istodobno može čistiti i sušiti vaše podove kako bi oni postali ultrasigurni i ultraučinkoviti. Kärcherovi strojevi imaju posebnu namjensku funkciju čišćenja za obavljanje različitih zadataka čišćenja podova, uključujući betonske podove, linoleum, pločice, mramor i sigurnosne podne obloge, da nabrojimo samo neke.

Ima spremnik s razdjelnom trakom za vodu koji se može ukloniti, a može se jednostavno očistiti i napuniti u bilo kojem niskom umivaoniku. Njegove električne komponente lako su dostupne i dizajnirane uzimajući u obzir najbolju ergonomiju pri čišćenju. Omogućuje jednostavno spremanje i pomicanje te uključuje mnogo opreme, uključujući mogućnost smanjenja visine stroja ručkom na pritiskanje koja se može preklopiti u oba smjera.

Upotrijebite sredstvo za poliranje ili sredstvo za završnu obradu podnih površina

Poliranje ili završna obrada podnih površina iznimno je važna za lakše svakodnevno čišćenje i dugoročnu zaštitu podova.

Sredstvo za poliranje drukčije je od sredstva za završnu obradu jer prodire u podnu oblogu i štiti je kao pregrada za mrlje. Sredstvo za završnu obradu stvara zaštitni i nevidljivi sloj na površini podova.

Poliranje je dugoročna zaštita podova. Više čimbenika određuje koliko često treba polirati podove, na primjer: od čega su podovi proizvedeni, učestalost i vrsta prometa, kemikalije i ulja koja mogu biti prisutna. Sredstvo za poliranje s vremenom izgubi svoj učinak, stoga je vrlo važno da održavate režim čišćenja koji štiti pod od oštrih čestica, na primjer pijeska, koji može oštetiti sredstvo za poliranje. Naša preporučena sredstva za poliranje možete pronaći u našim smjernicama za čišćenje.

 

Zamjena oštećenih ili istrošenih podnih ploča

Unatoč uporabi prave opreme i sredstava za čišćenje za zaštitu i održavanje podnih obloga Ecotile podne ploče se s vremenom mogu oštetiti ili istrošiti.

Na sreću, podne obloge Ecotile proizvedene su od podnih ploča za međusobno spajanje, stoga je oštećene ili istrošene podne ploče moguće jednostavno zamijeniti novima bez opasnosti da treba zamijeniti veće dijelove podne površine.