Najbolja alternativa podovima od epoksidne smole

Tražite podove od epoksidne smole, ali željeli biste istražiti alternativne opcije? Ne tražite dalje, uklopne podne pločice izvrsna su alternativa podovima od epoksidne smole, a evo i zašto biste ih trebali uzeti u obzir:

Epoksi

talne obloge iz epoksi smole

R-Tile

puzzle talne obloge

Podovi od epoksidne smole u odnosu na uklopne podne obloge

Epoksidna smola dugo sazrijeva, ponekad do 6 tjedana, što znači da se mogu pojaviti pukotine i nesavršenosti ako se za nju ne brinete tijekom te početne faze. Istodobno, uklopne podne pločice brzo se i jednostavno postavljaju, zahtijevaju minimalnu pripremu podloge i čak se mogu postaviti preko vlažnih i neravnih podloga. Uklopne podne pločice ne zahtijevaju vrijeme za slijeganje, što znači da se posao kao što je kretanje paletara i slično može nastaviti čim postavljanje završi.

Za postavljanje rješenja od epoksidne smole potrebno je iskustvo jer su vrijeme za miješanje i lijevanje otopine ključni te je ponekad bolje zatražiti pomoć stručnjaka, posebno ako se naprave greške, jer ih se ne ispravlja lako. Istodobno, uklopne podne pločice ne zahtijevaju iskustvo za postavljanje, riječ je o vrlo jednostavnom postupku ako imate odgovarajuće alate i zdrav razum!

Podovi od epoksija ne mogu se postavljati na niskim temperaturama te bi bio potreban skup sustav grijanja za zagrijavanje prostorije i poda na razinu sobne temperature. Istodobno, uklopne podne pločice mogu se postavljati na bilo kojoj temperaturi. Preporučuje se pustiti da se pločice aklimatiziraju na određenu sobnu temperaturu tijekom 24 sata, no to ne ovisi o točno određenoj temperaturi.

Razine vlage mogu utjecati na izdržljivost epoksi podova jer takav pod ne diše nakon što sazrije zbog čega sva vlaga ostane zarobljena ispod njega, a to može biti problem kad počne isparavati jer isparavanje može uzrokovati mjehuranje ili pucanje koje dovodi do moguće potrebe za popravkom. Istodobno, uklopne podne pločice iznimno su izdržljive i malo se troše, a dolaze uz jamstvo na trošenje od 25 godina.

Glavne prednosti

Galerija instalacija

Kamen

Drvo